detlillaaventyret

Sommarjobb

Kategori: Allmänt

Och förresten så fick Nathalie sommarjobbet som hon var på intervju hos för nån vecka sen :) Fick hem anställningskontrakt, tystnadspliktspapper, schema o allt!! :) Längtar faktiskt, ska verkligen bli superkul, men lite läskigt också! ;)

Helgen

Kategori: Allmänt

Vi är båda fortfarande helt slut.. Pontus har haft en hård vecka med massa brandövningar o Nathalie jobbar på med massa arbeten o läsning.. Om en vecka e vi äntligen hemma :)

Fredagen blev lugn med lite film o tacos! Lördagen vigdes åt storstädning, det behövdes.. På efter middagen kom några av Pontus klasskompisar över o körde lite grillning o så spelade Nintendo Wiii, som vi har skrattat!!

Idag söndag gör vi precis ingenting, vi har fyllt en maskin tvätt men inte orkat tömma den än, ätit kladdkaka från igår, inte borstat tänderna o ja.. ni förstår.. en riktig slapp söndag, det behövs nog så vi orkar de sista dagarna ;)







Praktik

Kategori: Allmänt

Idag hade vi en halvdagspraktik på sjukhuset, jag hade valt Hematolog avdelningen. Typ där de håller på med blod o sånt, det var såååå spännande! Jag fick se när de tog ryggmärgsprov, var lite rädd att jag skulle må dåligt av blodet o jätte nålarna men det gick verkligen finnemang så nu vet jag att jag inte e så känslig i alla fall. Fick följa med på någon liten rond och se lite bemötande av patienter också.. Nu längtar jag till nästa termin då jag verkligen ska få göra praktik, inte bara 4 timmar ;)





Lite svårt å ta mig själv på allvar när jag ska ta sånna där fåniga egobilder, bara o hoppas att ingen såg mig haha

Bebis hämtar sjöodjuret

Kategori: Allmänt



Man får kolla lite från sidan ;)

Sommarfest på Öland

Kategori: Allmänt

Efter en jobbig tid med tenta fick vi fira till det lite med fest.. Sommarfest hos Lisa o Sebbe ute på Öland :)

     

Årets första dopp

Kategori: Allmänt



Pontus får stå för årets första bad :)

Fick ett litet paket med posten :)

Kategori: Allmänt



Tack Anki :)

Stresss

Kategori: Allmänt

Nathalie pluggar för fullt till tentan på lördag.. ska bli så skönt o få den gjord.. Tenta är uppdelad i flera delar (Mikrobiologi, Cellen, Nervsystemet, Sinnesfysiologi, Rörelseapparaten, Endokrinologi, Reproduktion, Blodet och Immunologi) så man kan klara av delar av tentan och om man får omtenta så behöver man "bara" skriva om de delar mna inte klarat av.. Men målet vore ju såklart att klara hela på en gång ;)



Det e himla rörigt bland alla papper o böcker..



Mysa till det lite o drick te till pluggandet.. Jag vet inte vad ni har för väder men här har det varit riktigt grått o trist de senaste dagarna



Bra att ha i åtanke sådär ;)

Piraten

Kategori: Allmänt

Pontus har fått tillbaka två av sina tentor, den ena hade 76 % rätt på och den andra hela 82%. Det går toppen bra med hans tentor! :) Idag ska han dessutom bada, vi får se hur det går med hans halvblinda öga.



Så här ser det ut när vi ska kolla på film Hahaha..

Kriget om gräsmattan.

Kategori: Allmänt

Min törnrosasömn stördes av något utanför huset och jag satte mig genast upp i sängen. Med ninjaliknande smidig- och tysthet gav jag mig ut ur huset endast iförd boxershorts. I trädgården luffsade en ilsken björn omkring, han bet och slet i saker och höll precis på att tugga sönder en sten när han upptäckte sin värste fiende lura i mörkret.
Jag kastade mig över björnen och slungades fram och tillbaka när han i blint raseri försökte kasta av mig och krossa mig under sin 367 kilo muskulösa kropp. Jag undvek en ramsving, duckade under hans kraftiga käkar just som dom skulle bita tag i mitt vackra adamsäpple.
Men i ett tveksamt ögonblick hann jag inte undvika hans väldiga högersving och han träffade mig klockrent i höger öga. Jag föll huvudstupa ner i backen. Han trodde att slaget var vunnet och reste sig på sin bakben och gav av ett avgrundsvrål.
Jag var inte sen att utnyttja det utan kastade mig in i bamsingens mage och lyfte upp honom på raka armar och kastade honom över staketet och ut på asfalten. Omtumlad reste han sig vingligt, som efter 3 flaskor rödvin och sprang sin kos. Slaget om gräsmattan var vunnet.


Eller så vaknade jag bara med en enorm smärta, åkte till sjukhuset och fick reda på att jag har regnbågshinneinflamation... Nu går jag på kortison- (hur det nu stavas?!) droppar och andra droppar i en vecka innan jag ska på återbesök.

Humorn är hög när vi pluggar

Kategori: Allmänt



Michael Jacksson...

Stockholm

Kategori: Allmänt

En snabb visit till Stockholm blev det, åkte på onsdagen å åkte hem torsdagen. Åkte ju upp för en intervju och jag tror jag fick det? Det blev så konstigt, vi hade intervjun o sen visade hon runt mig o presentera mig som "Nathalie som ska jobba här i sommar" men hon skulle ringa mina referenser o så ska jag skicka efter utdrag ur belastningsregistret :)

Efter det hann jag med en vända ner på stan, usch vad jag älskar stockholm, Kalmar e himla fint men stockholm.. Inget slår nog stockholm ;) Hade fått presentkort på Nilsson skor för några enkäter jag fyllt i så shoppade ett par vanliga sommarskor.. Sen var jag o gav blod, o gjorde en riktig studentare, stannade kvar o åt "lunch" efter jag gett blod. De bjuder ju på smörgåsar, frukt o fika efter om man vill-såå, gratis lunch ;) Kollade lite fler butiker innan jag begv mig hem till mamma, packade ihop mig, bokade bussresan tillbaka till kalmar o hann dessutom en snabbis förbi Malins cafe :) Effektivt dygn må jag säga, dessvärre mindre plugg men det får jag väl ta igen i helgen..



Fika pause under bussresan.. Påväg till sthlm åt jag en keso med bär o hasselnötter-bläää säger jag bara.. samma rastställe påväg tillbaka åt jag en sk "ringarum" smörgås-blää det med.. man ska helt enkelt inte äta i ringarum..

Tenta tider

Kategori: Allmänt

Tyvärr blir inte blogginläggen alltför intressanta. Vi båda två har mega mycket plugg just nu så det enda vi gör är i princip att plugga... Idag låg vi i alla fall ute i trädgården å sola ryggarna lite samtidigt som vi plugga...



Pontus med sina båt grejer o jag med mina muskelgrejer...



Katten e som vanligt med överallt...

7 dagar kvar

Kategori: Allmänt



Om en vecka ska min studiegrupp äntligen få göra något kul tillsammans (inte för att våra gruppträffar o sånt varit trista men..) Ska rida islandshäst tillsammans ute på Öland :)

Pejlare

Kategori: Allmänt



För att hålla lite koll på katten så har vi en pejlare. Den lilla saken ni ser på bilden till höger sätter man fast på kattens halsband och med hjälp av fjärrkontrollen kan man leta rätt på det lille skrällett om man inte har tid o vänta på att han ska komma in. Givetvis har den redan nu efter en månad börjat krångla men vi ska få en ny så fort den trasiga kommit fram med posten..

Studentlunch

Kategori: Allmänt



Mmm, majs, tonfisk, keso o rödlök på rostbröd



Vi e blekfisar just nu men vänta ni bara... ;)

Lördagsmyys

Kategori: Allmänt

Efter träning o plugg blev det belöning, grillning :)



Calle grillar sin lax..



Aioli o oliver fyllda med vitlök mmm



En lycklig Pontus



Under middagen sprang det in en hund på tomten, Bebis joggar "glatt" efter

Pärlan

Kategori: Allmänt

Efter mkt krångel så har jag äntligen en cykel här i Kalmar, det va en klaskompis föräldrar som körde ner den hit o nu har den fått vara hos cykeldoktorn o bli fixad :) Himla skillnad på o cykla, går så mkt snabbare o ta sig runt kalmar, tog bara 10 min till skolan! Så tills vi får ner pontus cykel så får vi dela på min!



Och idag fick jag ett trevligt samtal ang en intervju till sommarjobb som vårdbiträde :) Så på onsdag blir det till att ta bussen till stockholm så jag hinner till intervjun på torsdag morgon, får ni hålla tummarna. "Äldreboendets Hilton" kallar de det, spa, gym, fredagar serverar de en drink före maten o under helgerna är det tre rätters middagar...

Nee, tillbaka till pluggandet då.. denna vecka har vi klarat av rörelseapparaten o de endokrina körtlarna, nästa vecka blir det blod och immunologi o sen e det en veckas hårt plugg inför tentan den 21 maj :)

Anatomi...

Kategori: Allmänt

Jaha, då va man tillbaka på Fysiologi o Anatomi kursen.. 10 min in i föreläsningen ansåg jag att det vi lärt oss då skulle vi kunna ha en tenta på, förstå hur klassen såg ut efter tre timmar? Lärarna skrattar lite med oss å säger att det inte finns så mkt att göra.. Det e bara o försöka lära sig allt man hinner o så får mn köra om tenta på resten..



Ska lära mig kroppens ben o muskler.. Grädden på moset e att jag ska lära mig dem på svenska, latin och engelska.. najs!



Bebis sympatiserar o håller mig sällskap o dödar getingar... Idag kom han bärandes på sin andra mus.. Han kommer vara mästare på Grinda sen ;)



Mellanmål, yoghurt med bär.. Mmmm....

Helgen

Kategori: Allmänt

Vi tar fortfarade igen oss en sthlm så blev en lugn helg :) Vi har grillat o tagit det lugnt. Nattis jobbade både lördag o söndag, skönt o få tänka på något annat än plugget :)



Ute o springer, försöker i alla fall..



Man ska inte klaga på omgivningarna :)



Jobbeli jobb... Under söndagen var det döööö trist.. jobbade själv hela dagen  o det kom in ca 6 kunder...

Gosaren

Kategori: Allmänt



Lägger man sig i soffan för o plugga så får man räkna med sällskap..