detlillaaventyret

Tenta nr 1

Kategori: Allmänt

I helgen var Pontus o Hoffis här o hjälpte till o flyttstäda. Det tog tid, jag förstår inte var alla grejor kommer ifrån! Himla tur att vi får lassa upp allt på deras vind under sommrarna, för o släppa allt upp till sthlm hade jag inte velat göra. Men nu känns det himla tomt här hemma i Kalmar, alla saker är borta, förutom packningen som ska hem till Lisa.



Under lördag kvällen tog vi oss hem till Lina på pizza, vin o Eurovision Song Contest. Efter det blev det en liten utgång på "Vallen"..



Pontus var så där lagom imponerad över o få titta på eurovision ;)



I tisdags hade jag tenta nr 1 utav 3 denna vecka... Muntligt framträdande.. Men det gick kanon, godkänd på plats utan o behöva korrigera nått i efterhand, skönt! Så fokus har nu legat på o försöka plugga till de andra två tentorna... Det är INTE lätt vill jag lova.. motivationen är som bortblåst.. Det har aldrig varit mer intressant o stirra ut i tomma intet som nu ;) Men håll tummarna, imorgon o på lördag e ni gulliga!



Efter tentan tog jag mig till stallet för o få ta hand om Stefan själv för första gången. Det var så himla mysigt, blev lite kort om tid så blev inte en så lång ridtur den här gången men nästa gång ska jag vara ute i bättre tid. Det var så himla mysigt o få rida ut i skogen o bara njuta :)

Sommarvärme

Kategori: Allmänt



Dem här veckan har hitills bjudit på heeelt fantastiskt väder! Sitter ute i solen o försöker tentaplugga om dagarna, det går sisådär må jag säga, vart är motivationen? Bortblåst. Jag har nog redan tagit "sommarlov".
Om två veckor har jag gjort min första vecka på sjukhuset, det ska bli såå kul, blir inget lov i år. Jo, sista veckan innan skolan börjar är jag ledig men oj vad jag längtar till o få jobba nu. Ska bli så skönt o kunna få skilja på jobb tid och ledig tid. Nu känns det som om jag pluggar 24/7, mer eller mindre effektivt :)
Nu börjar jag bli riktigt fräknig och om ni tittar på mina öron så ser ni några riktigt snygga örhängen! Fick jag av mamma när hon va här :)



Investerade i ett toksnyggt sadelskydd ;)  O ja, det är min fot nere i högra hörnet, tänk att det är så varmt fastän kl är 20,00 att man kan gå omkring barfota och i klänning, magiskt!

Bebisarna

Kategori: Allmänt

Nu e jag inne på min "sista" vecka med Bebisarna på ett tag. Ikväll kommer Pontus (och Hoffis) o ska hjälpa till o flyttstäda, på söndag åker pontus tillbaka till sthlm o då åker katterna med honom. Jag ska ju bo i Lisas lägenhet på 19 kvm i sommar så det vore inte snällt mot katterna o låta dem bo med mig. Men nu får de bo hemma hos Hoffis o förhoppningsvis vara ute på grinda en hel del :)



Jakten tar sig. Bebis e ju lite utav en mästare men Elvis har lite svårt än, mest insekter som läggs framför mina fötter än så länge. Men han studerar Bebis och här teamar de upp sig inför en svan familj. De lyckades inte ;)



Bebis lyckades däremot o fånga en duva, i luften! Han hoppade och tog den, helt galey. Här skrattar man åt hans lilla hängbuk men han e grym. Duvan slet sig efter ett tag så det blev inget mord där heller.



Bebis nöjde sig med o äta så många fjädrar han kunde komma över



Livsnjutaren



De har rätt mysigt tillsammans



Strawberry nöjer sig med o hoppa på de där blommorna. När fröna sprids blir han helt tokig o vill fånga dem. Tur att de är lättroade :)

Stefan

Kategori: Allmänt

För någon vecka sedan när jag cyklade till City Gross så cyklade vi via en 4H-gård. Där vi hämtade Elvis faktiskt.

Jag har alltid sett att de har några hästar i hagen men nu var det ett helt gäng där. Efter ridturerna på islänningarna så har jag blivit lite småsugen på o få rida något mer på en "vanlig" häst. Har kollat runt lite på ridskolor i området men var egentligen inte så sugen på att börja rida lektion utan ville mer ut o rida i skogen.

Hur som helst, efter City Gross shopping så gick jag hem o googlade upp gården och såg att de sökte medryttare till hästarna, jag kastade iväg ett mail o frågade lite om hur det gick till och fick svar bara någon dag senare. Så förra veckan var jag o hälsade på en av hästarna, Stefan heter han ;) Då gick jag bara o hämtade honom i hagen o mer "klappa-känna efter" dag, blev lite mer informerad om vad det innebar att vara medryttare på gården. Lite kort; jag får rida 2 dagar i veckan i utbyte mot att jag jobbar på gården 1 helgdag i månaden.

För att få bli medryttare var man även tvungen att göra ett uppridningsprov, vilket jag gjorde idag och klarade. Så nu kommer jag få träffa den här godbiten minst 2 dagar i veckan :)



Kalla mig nykär men jag tycker han e helt fantastiskt vacker :)

Familjen på besök

Kategori: Allmänt

Vilken mysig helg jag haft :) Jag märkte att jag typ bara har bilder när vi äter eller spelar "fia-med-knuff" men men, vi har gjort lite turer runt Kalmar med.



Torsdag kväll anlände gänget, mamma o lillebror med flickvän



Fia med utmaning, Strawberry har nog aldrig sett en tärning förut o tyckte det var hiimla kul o försöka fånga den när den gled omkring på bordet. Bebis som har vanan inne kunde inte bry sig mindre ;)



Fredag morgon startades med en tur för mig o mamma runt svinö o sen lyxfrukost med sjusovarna, nybakade scones mmmm...



Jag, Alex o Yvonne cyklade till city gross för o inhandla mat till helgen o avslutade dagen med en god grillning :)



Lördag morgon startades återigen med en vända kring svinö, för att sedan "göra stan". Blev lite fika, mamma shoppade loss på TGR (tvättsvampar o presentsnöre) och godisshopping på Tokige Ture.



Till middag blv det min favvomat, persiljejärpar med brunsås, lingon o potatis



Mamma gjorde äppelpaj, familjen svensson äter helst vaniljsås med äppelpaj medans yvonne e duktig o tar liiite vaniljsås ;)



Då mamma inte hade vunnit nått parti med fia så skulle vi köra tills hon vann, efter tre omgångar hade hon fortfarande inte vunnit o då orkade inte någon spela mer ;)

Långhelg :)

Kategori: Allmänt

Fick tillbaka min sista medicintenta igår o som jag misstänkte så fick jag underkänt på ena delen, på sjukdomarna :/ Den andra delen, läkemedel, fick jag däremot VG, så.. Alltid nått i alla fall :) Omtentan är den 2 juni, dvs en lördag, 14:30-19:30, vilken skiit tid! Jaja, bara bunkra upp, samma vecka har jag ju tenta både tisdag o fredag så varför inte ta en till på lördagen. Nu blir det plugg för hela slanten, eller, jo, efter långhelgen, imorgon kommer ju mamma, alex o yvonne hit. Myys myys :)

Bebis breder ut sig ordentligt, bara för att min allergiske bror ska sova i den där sängen ;)

Fick ner två sängar från vinden som alex o yvonne ska sova på. Sjääälvklart hittade Bebis dit ganska snabbt o nu har han sovit där hela dagen. Det e som om han vet att alex är kattallergiker ;)

Grillning

Kategori: Allmänt

För någon vecka sen hade vi en grillkväll o då hade Anna sin proffskamera med sig :)



















Bästa inköpet på länge

Kategori: Allmänt



Bästa I-lands uppfinningen! Man stoppar bara ned fingret i burken o snurrar på burken o vips så e nagellacket borta ;)

Pizza kväll!

Kategori: Allmänt



Förra veckan skulle vi göra egen pizza. Det hela började med att vi skulle ta ett glas rött till maten.. Men av någon anledning hade alla tagit med en varsin flaska



Som vi av någon anledning var tvugna att dricka upp ;)
Så skönt o träffas, snacka massa skit o skratta!



Dagen efter låg Lisa o jag med en stor påse godis i soffan och kollade på 5 avsnitt av games of thrones.. Orkade inte direkt laga någon middag men hittade några pommes i frysen som jag stekte på o sen gjorde aioli till det Muuums

Början av maj

Kategori: Allmänt



Torsdags var det grillning med Pontus gamla klasskompisar, var så härligt väder men framemot kvällen blev det desto kyligare. Då flyttade vi in oss från trädgården till en inglasade terassen och Pontus värmde på en flaska glögg ;)



I lördags åkte Pontus hem till Stockholm. Nu ses vi troligen inte förrän vi packar ihop huset i slutet av maj. Nathalie tog sig till godisaffären för att storshoppa tröstgodis.



Som tur var så har jag kvar de små liven som kan hålla mig sällskap. Elvis har inte lyckats fånga några möss ännu men för att bevisa sitt värde drar han hem minst ett föremål om dagen. I veckan drog han hem ett tomt ägg, en stor skruv, en kotte mm.



Bebis har ledsnat på o bara fånga möss och hänger numera vid bryggorna i hopp om o fånga en fågel.



Igår lagades tacopaj för första gången, riktigt god faktiskt, och den resulterade dessutom i sju matlådor ;)

1 maj

Kategori: Allmänt



Bilden är ju verkligen tagen "in the moment" ;) Hoppas alla hade en mysig Varlborg!

Islandshäst

Kategori: Allmänt

Nathalie fick lite shoppingpengar i födelsedagspresent och då jag inte hittat nått o handla så ville jag ialla fall göra något kul för pengarna. Så efter tentan i fredags (som förövrigt var enorm, hoppas verkligen jag klarat ena delen men allra helst vill jag ju klara hela tentan såklart) ringde jag till ett stall här i kalmar och frågade om de hade några turridnings tider över i helgen eller kommande vecka. Vi fick en tid redan dagen efter så lördagen spenderades med islänningar :)



Pontus som aldrig i hela sitt liv suttit på en häst var förväntansfull. Han fick en snäll häst som skulle vara relativt självgående. Bortsning o sadling o tränsning fick han göra själv :)



Jag sken som en sol, skönt o få koppla bort allt plugg :)



Hästen var ju så söt! Borrade in hela ansiktet i manen o drog in hästdoften.. Borde helt enkelt göra det här oftare..



Pontus ser ju ganska glad ut han med :)



1,5 timmes ridning tyvärr i lite regn. Pontus klarade av både tölt o galopp, mycket imponerande!
Tack Mormor :)

Busarna

Kategori: Allmänt

Jag skulle sno en bild från Pontus mobil men så hittade jag dessa o var tvungen o ta de med :)









Den här sista på Mr Strawberry va ju bara så ful att jag va tvungen o lägga upp den med. Såhär sitter han ibland ;)