detlillaaventyret

Omtenta

Kategori: Allmänt

Fick tillbaka min andra tenta i veckan och jag klarade inte ena delen. Hade missat o gett en förklaring på ett ord så nu får jag göra om halva tentan.. Min första omtenta.. Mindre kul att den ligger samma vecka som min första tenta den här terminen, men det e bara o köra på!



Jobbat... Inte en själ på jobbet så kunde i alla fall plugga lite ;)



Mitt fina halsband jag fick av Pontus i födelsedagspresent!!



Fick en flaska vin o en fin servett av min goa vänner ;)



Bebis e måttligt imponerad av att jag pluggar. Sitter han inte framför dator skärmen så ska han ligga över alla böcker/block/anteckningar ;)

Snö

Kategori: Allmänt



Nu har vi i alla fall fått lite snö här i Kalmar!



Våra cykelspår o Bebis små tassavtryck



En uttråkad Bebis, när det är för kallt vill han inte vara ute så länge..



Tur att han kan busa med Pontus ;)

Adoptera?

Kategori: Allmänt

När Bebis var i Stockholm så bodde han ju hemma hos mamma men fick efter ett tag flytta hem till Pontus pappa o fru. Pontus familj blev stört kära i Bebis o när det bara var dagar kvar tills Pontus o Bebis skulle åka hem till Kalmar så tog de beslutet att också skaffa katt!
Det blev inte bara en utan två katter! De kom några dagar innan Bebis skulle åka så Bebis fick träffa dem o umgås. Till en början var det riktigt svårt, han vet inte riktigt hur han ska bete sig kring andra katter men i slutet ville han inget hellre än att var deras vän..




Prinsen ligger på pallen o Bebis ligger nedanför o trånar...



Den lille kattungen var mest skeptisk till Bebis.. Men ni ser ju Bebis vill ju bara vara vänner ;)

Efter att Bebis kom hem så har Pontus berättat hur mysigt han tyckte det var att Bebis hade vänner o leka med. Så igår tog vi oss till Kalmar djurhem, för att OM vi ska ha en till katt så vill jag att det ska var en hemlös katt. Såklart hittade vi ganska snabbt en favorit. 6 månader gamla Elvis.  Men vi har beslutat oss för o suga på karamellen ett tag till..



Visst är lille Elvis bara fööör söt!

Gott o blandat Kalmar

Kategori: Allmänt



Tentaplugg, tog upp hela skrivbordet...



Ett under att väskan höll...



Firade att första tentan var gjord o Lisa bjöd på räkafton



Några av matlådorna jag gjorde ;)



Lisa har fått nytt boende och behövde ett matbord. Hittade ett på blocket som vi sen fick frakta på en cykel hem till henne



Ätit middag hos Anna o fick chokladfondue i efterrätt, smaskens!

Gott o blandat

Kategori: Allmänt



Juldagen spenderades hemma hos Anki o Classe, mys :)



Middag hemma hos Igor o Nina, grabbarna ska skryta om sina respektive mobil..



Kramkalas på nyår

24/12

Kategori: Allmänt



Maten fick inte plats vid bordet ;)
Gammelmormor o mormor <3




Mormor o Alex 



Victor o Daniel



Bebis blev gladast för sina julklappar, kattmynta leksaker.



Julklappsöppning



Alex o Yvonne

23/12

Kategori: Allmänt



Har jobbat hos Betsy som vanligt under julen, lika mysigt varje år!



Alex var tvungen o jobba men Yvonne var där o representerade honom istället ;)



Bebis ska vara med överallt.



Han ville uppenbarligen vara i det blå laget



Lite less på alla tusen foton som togs på honom



Granen ska pyntas



Fina gammelmormor



Lillfisen o Nattis



Yvonne



Mamma o gammelmormor



Samma sak varje år.. "I år ska vi inte ha så mycket julklappar".. Mmm, jovisst..

Kamerasladden är tillbaka!

Kategori: Allmänt

Nu har jag fått tillbaka min sladd så nu blir det bildregn!

Dagarna innan jul så busade Pontus o Bebis. Bebis sprang o gömde sig i en av våra skrivbordshurtsar varav Pontus kontrar med att tejpa in honom där..







Bebis fann sig rätt snabbt tillrätta i sitt tejp fängelse men när vi gick ut i köket o skramlade lite med hans matskål så kastade han sig ut ur fängelset. Han är rätt härdad den där katten ;)

Dagens bästa!

Kategori: Allmänt

Obduktion

Kategori: Allmänt

Jajemen, då var det "bokat" en obduktion torsdagen den 26/1. Bara o "hoppas" att någon vill bli obducerad då :)

Första dagen på nya kursen idag också och jag är helt slut. Information korvstoppning från 8,30-16, men verkar sååå intressant! Börjat med allmän patologi under förmiddagen och eftermiddagen bestod av bland annat högt blodtryck, kranskärlssjukdom mm. Nu har jag kollat lite föreläsningar från vår hemsida samt några klipp på youtube hur kolesterol fastnar i våra kärl, mumsigt.. Nu blir det fortsatt repetition av dagens föreläsningar i nån timme innan middag.


Förra veckan skickade jag ett mail till enhetschefen på min praktikplats på sjukhuset o frågade om de fortfarande var intresserade av o ha mig över i sommar för jobb, fick mail tillbaka att hon var på semester men skulle återkomma idag. O idag låg ett mail i inkorgen från henne om att de väldigt gärna ville ha mig där, 2 veckors utbildning o sen 8 veckor jobb (om jag ville=hela lovet isåfall) heltid till o med :D Känns såå kul!
Nu måste jag verkligen se till o klara de här kurserna för annars är jag inte "undersköterska" och då blir det nog inge jobb på sjukhuset inte.. Men det är verkligen en bra motivering till o plugga järnet nu!

1 år

Kategori: Allmänt

Jaha, imorgon börjar nästa termin, nu har jag gått 1 år på sjuksköterskeprogrammet.. Gått galet snabbt! Bara två år kvar då :)

                                                  

De här lediga dagarna mellan tentan o kursstarten imorgon har varit välbehövda. Har försökt sova så mycket jag bara kunnat. Känns inte som om det blivit så mycket sömn innan med tanke på praktiken o det så kallade "jullovet". Men nu känner jag mig redo!

             
  
Har varit mycket prepp inför skolstarten, har hittat all kurslitteratur begagnad vilket resulterade i att jag sparat drygt 2000 kr. Skrivit ut alla kompendier till denna kursen, undrat varför jag köpt 7 böcker då jag säkerligen skrivit ut mer än 200 sidor. Skrivit in alla lektionstider och jobbtider i almanackan och rensat massa papper. 

                          

Men har haft mycket mys också, igår var jag hemma hos Anna o blev bjuden på middag och efterätt, chokladfondue!! Idag blir det slappt på förmiddagen med träning på eftermiddagen. Sen är det bara o laga middag o lägga sig i tid då vi börjar tidigt imorgon :)

Sadeltäcke

Kategori: Allmänt




En annan sak jag skulle behöva är ett sadeltäcke till cykeln. Sådär lagom skönt o sätta sig på cykeln en morgon när det varit minusgrader ute... Detta från claes ohlsson..





Haha, ett annat sadeltäcke jag hittade från claes ohlsson med en värmekudde man kan ta ut o värma i micron innan. Mmm..

Gummistövlar

Kategori: Allmänt


Bild lånad från www.shoppingandfashion.se

Jag skrotade ju mina gummistövlar förra sommaren då de hade spruckit och läckte. Men nu i all slask här i Kalmar så är jag sugen på ett par nya, gärna ett par från Hunter. Behövs ju på Grinda sen också. De på bilden var ju bara så fina! Särskilt de som var i typ hallon nyansen.

Tentor

Kategori: Allmänt

Så var båda tentorna över...

Första tentan hade jag förra veckan. Det var en skriftlig tenta där vi fick en berättelse om en patient och sin familj och vi skulle skriva om vad de tyckte om vården och massor av annat, allt ska knyta an till vår kurslitteratur, så man hade ju en hel del böcker med sig. Vi hade tre timmar på oss o skriva uppsatsen o jag kom upp i lite drygt 5 dataskrivna sidor. Efter det hade vi lunch en timme. Sedan var det dags o rätta en kompis arbete, få tillbaka sitt "rättade" arbete och besvara rättelserna man fått, disskusion med gruppen angående fallet vi fått med patienten och slutligen skriva en sammanfattning av vad man lärt sig i kursen och av dagen som gått.. Allt som allt så hade man tenta från 9-16, usch, man var rätt slut..
Den tentan dröjer ett tag innan vi får tillbaka, men hoppas jag klarat den...

                                                     

Tenta nummer två hade jag i onsdags och det var en praktisk tenta där vi skulle visa att vi lärt oss samtliga moment vi gått igenom. Alltifrån injektioner, kappilärprov, blodtryck till munvård, nutritionsbedömning och orörlighetskomplikationer. Klassen hade fått dela in sig i fyra grupper och dessa fyra grupper delades sedan in i två igen så vi var ca 7 st i min grupp.
Inför dessa, plus två lärare och en videokamera, fick man ställa sig, dra en lott (eftersom man inte skulle veta vilket moment man skulle få redovisa) och visa och tala så mycket man kunde. Jag var givetvis näst sist, hade bestämt mig för att göra provet bland de första bara för o slippa vara så nervös men givetvis hade de redan bestämt ordningen. Så där satt man och såg det ena efter det andra momentet försvinna och man undrade verkligen vilket man själv skulle få...
När det väl blev min tur så fick jag att jag skulle ta bort stygn från en patient. Usch jag var så nervös! Tog ju inte bort stygn från en riktig person utan från en kudde som lärarna förberett med stygn. Min "patient" hade stygnen vid fotleden men i alla nervositet så la jag kudden uppe vid min väns höft (en klasskompis fick agera "patient") så det skrattade väl lärarna lite gott åt.
Redan igår kväll fick vi beskedet och jag blev godkänd!

                                                            

Matlåde maraton

Kategori: Allmänt



Eftersom min mästerkock är kvar i stockholm och jag är totalt ointresserad av att laga mat så satsade jag idag på att göra så många matlådor jag bara kunde. Först var det bara o cykla till ica maxi o storhandla så mycket mat o nya matlådor jag bara kunde ha på cykeln. Sen hem o laga mat i fyra (!!) timmar. Så nu har jag laddat frysen!
Det blev fläskfilegryta, korvstroganoff, chorizoröra, tacoköttfärs, köttfärsås, ugnsfalukorv och maaaassa pannkakor... Pannkakorna är inte uppdelade i lådor än men allt som allt är jag uppe i 24 lådor! Fantastiskt!

Nu finns det ingen anledning o inte äta mat, hamnar så lätt i den där "pasta med pesto" eller "ost smörgås" perioden ;)

Nyår

Kategori: Allmänt

Blev ett litet blogguppehåll där men det har ju varit jullov o allt :) Eftersom Pontus e kvar i stockholm och har med sig sladden mellan datorn och telefonen så kan inte jag lägga upp några bilder från min mobil, men det får komma senare!

Här är i alla fall några bilder jag fått från andra från nyår. Vi var ute hos Mathias (pontus systers kille) i Trosa.



Utsikten från ett fönster



Nathalie och Thomas



Alla hänger som vanligt i köket. Lillebror Alex hade fixat schysst kött till oss, men vi hade nog beräknat lite fel mängd.. Blev en hel del kött över kan man säga.



Maten var fantastisk. Förrätt var det toast med keso/avokadoröra, varmrätt bestod av grillat kött, hasselbackspotatis, hemmagjorde bea, hemmagjord rödvinssås och hemmagjord svampsås



Pontus och Mikaela vid tolvslaget



Hela gänget :)