detlillaaventyret

Primeboots

Kategori: Allmänt


Så var de äntligen här! Min belöning för jobbandet över sommaren och för att jag slängde en del skor när vi flyttade hit till Kalmar :)



Stooort o fint paket



Sååå fina!!

1...

Kategori: Allmänt

Idag fick Nathalie tillbaka sin tenta i "Människans anatomi och fysiologi 2"..
För att klara tentan måste man ha minst 60 % rätt på hela provet men då provet är uppdelat i 8 st olika delar så behöver man "bara" ha 50 % rätt på varje enskild del för att bli godkännd (men totalt sett 60 % på hela tentan).. Lite krångligt förklarat sådär..
Hursomhelst så har jag klarat hela tentan med över 60 % MEN så har jag EN poäng ifrån 50% på ena delen, "det endokrina systemet" (hormoner) så då måste jag göra om den delen.. Sååå SURT!!! Deppig blir man.. :(




Deppigheten själv.. Ior ;)

Dokumentation

Kategori: Allmänt

Resten av terminen kommer vi köra två kurser omlott och nu märker vi äntligen av vad vi studerar. Det har börjats med lite föreläsningar på hur man bör samtala med patienten och nu i slutet av veckan fick vi börja öva oss på dokumentation- dvs det vi ska anteckna i patienternas journal. Mycket spännande, men som vanligt lite krångligt i början :) Vi delades upp i grupper och fick göra olika övningar och då blev min grupp satta i vårat träningscentrum (där vi kommer få öva att "leka" sjuksköterska)




Nästa vecka är det dags för första veckans KTC (kliniskt tränings centrum) vi börjar smått med bäddning, ergonomi osv



Linslusarna ;)

Frisören

Kategori: Allmänt

Efter att ha haft blonda slingor i nästan 10 år så kände jag att förändring var på sin plats.. Under lång tid har tankarna krig att bli brunett cirkulerat i huvudet men jag har aldrig riktigt vågat ta steget.. Men så häromdagen så satt det en massa lappar på universitetsbiblioteketsväggar om att Frisörskolan Hair sökte hårfärgningsmodeller till den 20/9, Nu eller aldrig tänkte jag o traskade dit.. Dessvärre var den dagen fullbokad, men de skulle ha en till modelldag någon gång i Oktober så jag skrev upp mig på reservlistan..
 
I måndags ringde de o berättade att det hade blivit bortfall o om jag hade fortfarande var intresserad så var jag välkommen. Min eftermiddag var fri och jag hade egentligen ingen anledning att tacka nej.. så jag tackade Ja.. De sa att jag var tvungen att vara öppen för förslag och det kanske inte skulle innebära en helfärgning av håret utan kanske bara någon "effekt".. Vad effekt menas vet jag inte, klasskamraterna o jag spekulerade om det kunde innebära rosa slingor eller liknande..

När jag väl träffade min frisörelev blev jag något nervös eftersom hon uppenbarligen var nervös.. Hon hade gått kursen i 6 veckor berättade hon.. Jag blev mer orolig.. Men jag visste ju att deras lärare samt en "hårfärgningsexpert" skulle medverka så det var bara o hålla god min.. Men oj vad fel jag hade, tjejen hade grym koll o va super effektiv (även om jag var där i ca 4 timmar).. Hon färgade hela mitt hår och gjorde några slingor. Kalaset gick på 100 kr och jag är supernöjd! Numera är jag brunett :)



Nej jag är inte sur, bara förkyld o obekväm framför kameran ;)

Telenor

Kategori: Allmänt



Bye bye Tele2 och Hello Telenor.. I veckan införskaffade Pontus o Nathalie nya telefoner, likadana dessutom, nördigt värre.

Stockholm

Kategori: Allmänt

I måndags gjorde Nathalie en snabbvisit till Stockholm :) Syftet var ett doktor besök under tisdagen, som för övrigt var helt onödigt.. Kunde lika gärna ha gjorts över telefon.. Men jag hann ju med en riktig mysmiddag med mammsen o lillebror under måndagen o tisdag förmiddag blev det lunch med Malin ;)



Världens minsta flygplan! Numera vill jag alltid flyga till stockholm, det tog bara 50 min så var man framme på Bromma flygplats, jämför det med buss som tar 6,5 timme!



Kräftor, Räkor, Ost, Kex o Vin.. Mmmm..

Det enkla i livet

Kategori: Allmänt

Ofta är man som lyckligast av det enkla i livet. Personligen är jag nog mest tillfreds i sådana sammanhang, som till exempel när jag sitter på en bergsknall en vacker sommarkväll med en whiskey i handen och tittar på en makalös solnedgång.


En av tusen olika solnedgångar i Stockholms skärgård.

Alla är dock inte whiskeytyper, jag hoppas dock att alla gillar solnedgångar, men nog har vi något som gör oss riktigt lyckliga in i själen. Och ofta är det dom där lätta tingen i ens liv.
För Nathalie är en sådan sak semlor. Det är ett ständigt tjat om dessa semlor i tid och otid. Olika bakverk hamnar ofta i fokus när hon är sugen på något men semlorna återkommer oftast vill jag minnas..
Den här dagen var vi och handlade på City Gross för att dom helt enkelt har en fantastisk köttdisk med svenskt kött, inga plågade argentinska eller danska kossor här inte.
När vi strosar förbi deras bakavdelning där allt är hembakat står det en stor skyllt "2 semlor för 10kr" men bara om man har självscaning, och det har vi ju såklart studenter som vi är. Nog för att vi ska spara pengar som studenter men 10kr tyckte jag att hon kunde får slösa bort på lyx. Jag vet ju hur hennes hjärta gör ett glädjeskutt när det vankas semlor.
Det visar sig att det var bland dom godaste semlorna hon har ätit. Riktigt färsk med lagom mycket grädde och en snygg strimma mandelmassa. Hon var helt i extas när hon högg in på sin semla. Då talar vi om en kvinna som kan sin sak när det gäller just semlor och hon är petig. Hemma äts det oftast från Tösses bageri där semlorna kostar 35:- st. Nu fanns det en ny favorit för 5:- bara. Väl i butiken tog jag en bild på ren och skär lycka, så här ser den ut.


Som att hitta guldet vid regnbågen, att vinna på lotto, att få en resa till månen, som ett badkar fullt av belgisk chocklad, som evigt liv, som tidlöst sex, som ett varmt sommarregn... ja, som ren lycka!

Fysiologi o Anatomi 2

Kategori: Allmänt

Japp, nu var tentan äntligen gjord, de första två timmarna flög iväg och den följande timmen efter det gick mindre snabbt ;) Men nu är den i alla fall gjord, bara att hålla tummarna att allt har gått vägen :)




Här har vi hängt större delen av terminen.. Biblioteket



Så mycket böcker, pärmar o block att jag inte ens kan stänga väskan



Hemmaplugg..

Cykelkompis

Kategori: Allmänt



Snälle Alex lånade oss hans cykel medans vi pluggar i Kalmar så nu har Pontus en egen cykel ;)

En liten pojke som bara ville ha roligt

Kategori: Allmänt

Det fanns en gång en liten pojke. Det var en energisk filur som lekte så mycket det bara gick, gärna utomhus i träd och vattenpölar. Hans mor var tålmodig trots hans överflöd av energi och tokiga ideer.
Den här lille sparveln fick en dag börja i skolan, reglernas paradis. Det gick okej i början, sen kom matematiken.. Pluss och minus gick väl an, men sen kom gånger och delat.
Efter ett tag dök även algebra upp. Den lilla pojken kanske inte var så liten längre men han uppskattade inte matte för det. Det var inte riktigt så att han inte förstod det, snarare att han inte ville förstå för det låg inte i hans intressesfär. Alltså blev det ett ok, en tyngd, ett problem som han inte uppskattade att lösa. Men, en dag, en vacker dag bör tilläggas, sprang han ut från fängel... skolan och hans hjärta bultade i extas och hans hjärna skrek av lycka närden insåg att han slapp räkna matte för resten av sitt liv om han så önskade.
Han var fri, pojken var en man med egna val, och det första valet var att matematik skulle bli uteslutet ur hans liv, han gjorde helt enkelt slut med matten. Det påtvingade förhållandet hade aldrig passat honom och han log brett inombords vid tanken på att få hitta annat att fylla sin lilla hjärna med.

En dag, långt senare, satt han helt plötsligt och stirrade ner ett häfte med en ofattbar uppställning av krumelurer som slingrade sig om varandra i vidriga kombinationer. Han tittade upp mot tavlan i hopp om att detta bara var något som var en tillfällig händelse, något som skulle passera, likt en kloakdoft som snabbt passerar i vinden men icke.. På tavlan var en uträkning så lång så kinamuren närmast liknade en vägbula.
Ett drömliknande tillstånd svepte kring honom och han liksom i en dröm tog upp sin penna och började anteckna. Han var inte säker men det såg ut som att en av uträkningarna formades till en mun och log hånfullt mot honom..


Ryggarna på mina förslavade klasskamrater. Längst fram står våran överordnad med en enorm piska i handen, den syns tyvärr inte då mina bordsgrannar sitter i vägen..


Jag som trodde att jag skulle få mecka ihop pumpar och fläktar, och med olja på händerna skrika ut av lycka när jag manligt sätter den på plats och den fungerar. Den bittra verkligheten är illustrerad på bilden ovan, långt ifrån oljans manliga doft..


En enkel formel för pumpar. En av sidorna i våran 4666 sidor långa formelsamling. Enjoy..

En sommar i bilder

Kategori: Allmänt

En hel sommar har passerat med diverse oförglömliga ögonblick men tyvärr finns inte alla dessa förevigade. Ett litet urval har nu laddats över till datorn eftersom den nyinköpta sladden till mobilen gjorde det möjligt. Håll till godo.


Regnbågshinneinflamationen slog till 3 ggr under sommaren och den 4:e är pågående. Därav fick jag leva i ett par lånade glasögon med fel styrka. Man kan säga en smått besvärlig sommar, lite halvt disig sådär..


Väl i Stockholm bodde Nattis hos sin mamma och jag hos Pelle som ställde upp med eget rum och internet. Mysiga kvällar med historieprogram på TV och dom annars så blyga katterna vande sig vid mig och jag fick med alla på en och samma bild. Mys!


Pelles katter myser mycket tillsammans och man kan hitta dom tillsammans i en hög ibland.


Trotjänaren är fortfarande i drift. Pathrik påstod att hon hade en kran i fören men bildbeviset säger annat. Börjar hans minne sina?


Pathrik tog med sin dotter på äventyr på Grinda. Med sig hade dom sin vovve Alfons och Isolde ville såklart se på grannens kattungar.


Djurfantasten.


Alfons var nyfiken på småttingarna.


Fåren käkade som hästar och snart var Isoldes gräs slut...


..men jag hämtade en ny liten klase till henne. Dom andra barnen runt omkring behövde inte längre hämta något nytt gräs, dom tog helt sonika det som Isolde tappade när hon gick runt med sin härva.


En av alla kvällar på Grinda. Det var mer eller mindre standard med vackra kvällar men varje var unik..


Grannkatten Harry Potter. Men blir lite småkär..


Vin som mamma och Classe bjöd på på Wärdshuset på min födelsedag. Mycket bra.


Vattenlekar. Här har grabbarna Kruse tagit sin båt på äventyr med Patrik på släp.


Vi köpte en fisk på ICA och satte på Nattis spö.


Metallica fick en egen liten plats på verandan under tak. Han är dock lite bred om baken och nästa år får den nog byggas ut. Den baken har han inte ärvt från mig iaf..


Vad är en midsommar utan Grinda och Thomas som tar ton? Underbart, underbart...


Trots studentkassan så var vi nere på framfickan några gånger. Vi blev bjudna på mycket av våra underbara vänner, tusen tack för det. Nattis ville passa in och ist blev hon snyggast på plats.


Ett av tillfällena på framfickan i solen.


Olas nya golv. Han var så lycklig att han ordnade med fest för alla. Nya möbler skulle nog vara bra dock. Nästa år kanske?


På stigen upp till mamma och Casse har det placerats vackra lyktor. Katten ingår inte, han är vår.


Påväg hem igen och ett par egna glasögon var tvugna att införskaffas. Eftersom min bättre hälft inte var med fick jag ta bilder som hon fick titta på i sin egen mobil på annan ort. Dock svårt när hennes display på mobilen är lika stor som min tumnagel, jag fick klara mig själv. Här syns ett av alla provex.

Det kommer komma upp mer bilder och händelser allt eftersom nu nrä vi är tillbaka i Kalmar, vindarnas stad. Hoppas ni följer med när vi ger oss i kast me dnya utmaningar, Nattis på gymmet, Pontus nergrottad i massa hemsk matematik och bebis som släpar i fler döda fåglar.
Stay tuned..

Stjärnfall

Kategori: Allmänt

I lördagskväll gick vi ut o satte oss nere på bryggan här vi huset o pratade o hade det mys och då fick vi se stjärnfall! Pontus såg hela tre stycken och Nathalie såg i alla fall ett. Hur mysigt som helst!!

Och vet ni vad, vi har redan börjat handla julklappar! Två st är redan klara, hur skönt som helst!!! Men så har vi ju också några stycken o handla till ;)



Bästa leklandstomten ;)

Novita

Kategori: Allmänt



Kanske ska satsa på de här stövlarna från scorett istället för Primebootsen jag visade tidigare... Något billigare än det andra paret men jag vet inte..

Inget nytt

Kategori: Allmänt

Så har ännu en vecka gått förbi :) Och det är verkligen inte mycket som händer..

Pontus är lite less på sin kurs redan då han tycker det är för mycket matte.. Han har för övrigt dragit på sig sin femte omgång av regnbågshinneinflammation. Nu ska det bli utredning hos en allmänläkare för att utesluta andra sjukdomar.

Nathalie börjar känna lite tenta stress, den 16 är det terminens första tenta på fysiologi o anatomi två.. Fruktansvärt intressant ämne men man önskar att man hade haft mer tid o lära sig det här på :)

Bebis har fångat sin första fågel eller i alla fall den första vi vet ;) En liten sparv.. Huvudet låg brevid kroppen, fjädrar överallt o blodfläckar.. Mmm.. det var bara o sätta igång o städa kl 22,30 ;)

Och nu kom våran granne förbi, han skriver tydligen lite i katt tidningen Kattliv där han nämnt Bebis. Nu ville han ta lite kort på honom också hahaha..