detlillaaventyret

Påskafton

Kategori:



Lördag kvällen började med go middag hos Frida. Räkor, brie, baugetter mm.. Och viktigast av allt, champange ;)



Efter det var vi på förfest där vi drack en massa bål o mer champange :)



Såklart hängde inne på toan o snackade skit och fotade oss själva ;)

Efter det hängde vi på Harrys till stängning o sen åt vi en varmkorv m bröd o rostad lök. Nog bland det godaste jag ätit haha

c-uppsats skrivning

Kategori:



mmm, så här kul har vi i påsk ;)

Skärtorsdag

Kategori:



Älska frukost! Keso och kalkon, valnötter, ett stort glas vatten och en skål m hallon o kesella med lite kanel på :)
Idag blir d först gymmande för att sedan sätta sig o fixa på c-uppsatsen. Fick lite feedback från vår handledare igår. Tyvärr var det inga muntra besked men det löser vi förhoppningsvis idag :)

Ägg nr 8 (& 9)

Kategori:



Ett av årets nyårslöften var ju att äta ägg minst 15 gånger. Vill ju så gärna tycka om ägg.. Det verkar ju så enkelt o laga till, billigt o ser ju gott ut! Igår gjorde jag omelett för första gången och det har väl varit det mest lyckade resultatet, smakar inte så mycket ägg liksom. Skulle dock ljuga om jag sa att det var gott..

Födelsedagskatten

Kategori:

O idag är det stora grabbens födelsedag.. hipp hipp hurra :) blev extra mkt tandkräm!



aawww, så liten! första gången vi träffade honom :)



grinda äventyr, letar myror innan han avancerade till möss







stackaren har fått stå ut med mycket ;)






Köttebullar

Kategori:



Fullspäckad dag. För det första så sov jag uruselt inatt, ingen aning om varför, jag kan vakna till men somnar vanligen om rätt snabbt. Men inatt var det inte lätt, kollade kl strax efter jag vaknat. 02:10... Sista gången jag kollade på kl var den 04:30 o då hade jag gått ut o lagt mig i soffan framför tv.. Tur att jag hade sovmorgon!

förmiddagen ägnades åt lite tentaplugg o matprepp. Gjorde egna köttbullar, inte perfekta men jag lär mig :)
Efter det var det gymmande m Frida o sedan pluggade vi c-uppsats. Belönade oss med o göra go middag ihop o titta på sex and the city. En helt fantastisk dag :)

kylen just nu...

Kategori:

en himla massa keso, kesella, vitkål o annat.. nu kör vi :)



gjort pizzasallad för första gången. Nu hoppas vi den e god eftersom jag gjort en stor skål ;)

Kostrådgivning

Kategori:



Idag har jag varit på enskild kostrådgivning på gymmet. Vi hade ju tre st under vårt bootcamp men de var formade för gruppen som en enhet. Nu satt vi o pratade om vad som funkar o inte funkar för mig.
Den första tiden utan kolhydrater såsom bröd o pasta var väldigt jobbig men nu har inte suget varit så stort (o efter allt frossande de senaste dagarna så har jag tappat suget lite ;) ).
Jag äter dock för mycket mejeriprodukter (äter det till samtliga måltider) så nu blir det nedskärning på dem o försöka hålla det till frukosten. Kalkonen räknade vi ganska snabbt ut att den var hysteriskt oekonomisk att äta så nu blir det mer fokus på kyckling. Bättre mellanmål och "bättre" sallad (dvs mindre tomat o gurka mm och mer vitkål o morötter).. o kanske inte helt chockerande vill hon att jag ska låta bli o dricka ngt vin nu under fyra veckor.. Blir en utmaning :)

som en säck potatis

Kategori:



Helgen

Kategori:



Så var ännu en helg slut. Blev en lugn helg m en tur till oskarshamn. Nu under eftermiddagen har jag tappert försökt plugga (o försöker än ska jag väl säga..).. det går inge vidare. Kvantitativ ansats, är lika intressant som det låter vill jag lova. På det har jag två rastlösa katter som tycker jag e skittråkig som bara pluggar... Har funnits bättre dagar kan man väl säga ;)

Att leva i synd..

Kategori:



Denna vecka får vi synda. På måndag börjar vi om igen så idag har vi ätit mer saker vi saknat. Riktig skagenröra, jag på baugette o Frida bakad potatis. Sen Tokige Ture igen. Imorgon blir det kanske vin ;)

Skräckblandad förtjusning

Kategori:

Ta det lugnt nu i sommar så ni inte hamnar på akuten för där finns jag ;)



Samtidigt som jag är jätte nervös så ska det såklart bli super kul o lärorikt. Blir till o försöka plugga lite inför den här sommaren ;)





Fira

Kategori:

Ytterligare en effektiv dag. Upp kl 05 för o göra iordning mig inför gymmet flr o träna och få resultaten från de 9 veckorna vi kört stenhårt. Det hela slutade på en viktnedgång på 7 kg, 40 % minskning på mina lovehandels o om jag inte minns helt fel en total fettminskning på 4%. Galet NÖJD!!

Efter det var det kvalitativt seminarie och lunch. Sedan begav sig Frida o jag till espresso house. Vi skulle ta en kaffe o te men kom plötsligt på att vi faktiskt nu med gott samvete fick köpa fika! Det hela spårade... vi kunde inte bestämma oss vad vi ville ha utan tänkte att vi kanske kunde ta en varsin o dela på dem så vi fick lite mer.. dvs en cookie dough cheescake o en choklad cheesecake.. Men då såg vi ju chokladbollarna med, det vore ju också gott? Vi kan ju dela på den med tänkte vi... Sen såg vi kanelbullarna också... Mmm.. vi mådde liite illa efteråt ;)



Bör tilläggas att vi pluggade FANTASTISKT bra efteråt! Granskade hela 4 artiklar.

o när vi var klara med det gick vi till Tokige Ture o handlade lösgodis... Inga kommentarer..

Kroppsmätning

Kategori:

Världens effektivaste dag, kroppsmätning, artikelgranskning på gymmet, en massage i massagestolarna, bodypump pass o sen grönsaks shopping. Booom, effektiviteten själv! Nu blir det lite plugg här hemma medans d tokstormar utanför.



Jag o Frida har ju gått på bootcamp i 9 veckor på gymmet. PT träning två gånger i veckan och tre föreläsningar om kosten. Vi har tränat minst tre gånger i veckan och lagt om kosten helt. Idag var det ny kroppsmätning o invägning, jag fick inte reda på alla resultat idag men iaf mitt bästa. Jag har minskat 40 % på mina lovehandels o totalt gått ned 7 kg. NÖJD!!



Åt världens godaste lunch också. Varmrökt lax Mmmmmmm

Konsten att unna sig..

Kategori:



Fridas o Nathalies nya nöje. Efter varje (nästan iaf) träningspass blir det minst en omgång i massagestolarna på gymmet :)

Djyyren

Kategori:













man ser det inte så tydligt men Strawberry ligger o sover under överkastet. Om ni tittar noga så ser ni en liten hög ;)



årets första fågel är redan tagen...

Katterna

Kategori:

Bebis hamnade i slagsmål för ca två veckor sedan och förra veckan blev han tvungen o opereras då ett sår hade blivit kraftigt infekterat och hade en stor varansamling. Han fick ha tratt och jag skulle ge honom antibiotika och smärtlindrande. Jag vet inte vad som han tyckte var värst... Han hatade medicinen, tratten var ivägen, att han inte fick gå ut eller att Mr Strawberry var livrädd för honom ;)



Ca 5 dagar senare åkte tratten av o han fick gå ut igen. Var nästan lite nervös att han skulle rymma i några dagar för o ta igen all förlorad ute tid men han har varit snäll o kommit hem varje kväll än så länge ;)



Mr Strawberry har blivit riktigt gosig. Numera sover jag aldrig ensam i sängen. Det är lite små trångt o det e knappt att man vågar vända sig. Allra helst vill Strawberry sova mellan mina knän, som i en liten grop. O Bebis vill ligga uppe vid axeln o kramas. Fiiina katter :)





Dålig uppdatering

Kategori:

Förlåt för den extremt dåliga uppdateringen men nu försöker jag igen :)

Terminen började med en valbar kurs, jag valde palliativvård. Den hade en hemtenta som jag blev godkännd på. Nu läser jag två kurser samtidigt, kvantitativ och kvalitativ design och c-uppsats. Skriver uppsatsen m Frida, vilket (för tillfället i alla fall) går jätte bra. Vi har hitills brutit ihop en gång men vi har en handledare som är kanon duktig och som hjälpte oss tillbaka :)



När jag lägger upp bilder via mobilen blir de alltid åt fel håll, ni får ha överseende med det ;)