detlillaaventyret

Gott o blandat

Kategori: Allmänt

 
Det söta djuret har slagit nytt rekord i borta antal dagar. 4 dygn, mindre kul.. Men när han kommer tillbaka är han ju mer kärleksfull än annars ;) 
 
 
Mr Strawberry tar på sig rollen som jägare. Äntligen börjar han fatta grejen och nu drar han hem döingar lika mkt som Bebis!
 
 
Mamma suktade med en bild på semlor i ett mms och samma kväll när vi var o handla så var det extrapris på nybakta semlor, måste ju vara ödet ;) Köpte två st som tyvärr smakade lite bränt, utöver det magnifika semlor!!
 
 
Fick följa med på årets happening här på landet "Skördefest". Delade en portion kroppkakor med Frida, åt två tuggor o sen fick det va nog.. Blää..
 
 
Från nu i helgen,äntligen börjar de små liven acceptera varandra på riktigt! Helt slut efter förmiddagens äventyr :)

Tänkvärt..

Kategori:



Praktik

Kategori: Allmänt

Efter de tre veckorna i skolan så hade jag min första praktik, på sjukhuset, på samma avdelning som jag varit på hela sommaren. Jag hade önskat det då jag vet att det händer en hel del på den avdelningen och jag har möjligheten att få göra många olika saker. Och ja, precis så blev det. Hade jätte bra handledare som lät mig göra nästan allt själv och jag stortrivdes, som vanligt ;)
 
Efter de fem veckorna blev det dessvärre en flytt till Västervik. Psykiatripraktik. Finns inte tillräckligt med praktikplatser för alla studenter i Kalmar så varje praktikperiod är det några studenter som måste flytta till Västervik för att ha sin praktikplats här. Jag var måttligt imponerad vill jag lova, men det fanns inte mkt o göra så det vara bara o flytta.
 
 
Ovan ser ni mitt rum. Helt plötsligt kändes inte Lisas lägenhet så liten längre.. Det är ett gammalt fängelse som är ombyggt till hotell, vi bor sammanlagt fyra studenter här, alla har ett sådant här rum o sen delar vi på ett vardagsrum som har en micro, diskoho o kyl. Kök delar vi med samtliga på detta hotell. Det finns ingen frys. Jag har i alla fall en egen toalett då mitt rum ligger i anslutning till en. Jag är inte bitter ;)...
 
 
Praktiken är hursomhelst på psykakuten. Det är väldigt intressant!! Lite nervös var man när man första dagen fick ett larm som man jämt ska ha på sig och får höra "tänk på o ha ryggen fri", jaha, är det såhär man ska dö alltså?...
 
 

Tre veckors skola

Kategori: Allmänt

 
Efter ledigheten så startade skolan igen den 20/8. Tre veckors skola för att sedan bege sig ut på 15 veckors praktik. SKÖNT! Trodde vi i alla fall, efter terminens första introdagar insåg vi ganska snart att den här terminen skulle bli allt annat än lugn. Läser kurser parallelt med varandra så det blir en hel del plugg tid. Lärarna förstod inte alls vårt missnöje utan bemötte det hela med "som student är man van vid att studera minst 200 timmar i månaden".
 
 
En av kurserna vi läste innan praktiken var av praktisk karaktär. Katetersättning, blodtransfusion, slutet system, sondsättning, dropp mm var det vi fick lära oss och som vi sen hoppades få göra "på riktigt" på praktiken.
 
 
Mamma o mormor kom o besökte Kalmar i några dagar. Riktigt mys :) Åt gott, drack gott och gjorde några vändor på stan.
 
 
Vi var även o spelade minigolf en vända, riktiga mästare var vi ;)
 
 
Efter att mormor o mamma hade åkt så hittade jag Mr Strawberry såhär på stolen. Han blev rätt bortskämd med go saker av mormor o mamma så han hade nog lite abstinensbesvär ett tag.

Sommaren är kort..

Kategori: Allmänt

 
Efter ett litet uppehåll så hoppas jag bloggandet ska komma igång igen :) För o dra allt i lite snabba drag så börjar vi med sommaren som varit. Heeelt fantastiskt jobb på sjukhuset, love love love it! Trivdes jätte bra och har lärt mig massor. Tråkigast var väl bristen på ledighet, knappt en vecka fick jag i slutet av sommaren, den tillbringades på Grinda :)

En tid på många platser

Kategori: Allmänt

Att bo borta från sin hembyggd har sina för och nackdelar. Nackdelarna skiner tydligast då man snabbt kikar på ens vanliga vardag med till exempel brist på närhet av familj och gamla vänner, hjälp lätt till hands när så önskas, kunskap om omgivning och natur osv..
Dessutom blir planering något man måste leva med, och när man är en kille i sina bästa år duckar man för planering likt en van lärare duckar för suddgummi i skolan eller min sambo undviker mina riktigt dåliga ordvitsar. Med andra ord är planering något som inte passar mig särskilt bra..
 
Dock, när man stannar upp så inser man att man har funnit så mycket i livet som man tidigare inte ens visste fanns. Nya vänner som pratar främmande språk (eller så är det vi Stockholmare som inte kan annat än just stockholmska), nya platser med ny atmosfär som ger en annan trygghet än man är van vid, upplevelser och såklar en massa ny kunskap.
Planeringen bidrar också med en del possitiva saker, jag ska bara lista ut vad det kan vara.
 
Här följer ett antal bilder som jag hunnit ta i farten under denna tid bland olika platser och sängar som jag sovit själv och med andra i.
 
Bildäventyret Del 1
Innuti Pappa och Ninas toalett. Jag skulle ordna en reservdel när jag bodde där så man liksom bidrog med något. Självklart var butiken stängd och uppdraget misslyckades.
 
Våran tjockis (golvet) skulle bounda med husets herre Prinsen men våran bebis är ingen diplomat direkt utan morrade mest medans Prinsen tittade oförstående på "den tjocka katten".
 
Bebis spanar  efter Prinsen som inte bryr sig det minsta om den nya katten.
 
Tre nya katten har dykt upp på "Gräddhyllan" ute på Värmdö. Det här är Morris, den knäppaste av dom. Den äldsta heter Prinsen som man kan se ovan och den sista är en genomgosig svart katt med orangeliknande tigerrändsinslag i sin täckning med namnet Zelda.
 
Ibland var jag hemma i mitt eget hem med mina egna katter. Här är våran tomtekatt Elvis som vill vara med och spela data.
 
Bebis och Prinsen blev lite småvänner på slutet i alla fall. Här inspekteras barnens handfat för att se så dom inte fuskar med tandborstningen, eller så ville dom bara vara ifred från den tokige killen med kameran.
 
Nattis är en duktig gammal ryttare och ville visa hur häftigt det var att rida och drog med mig på Islandshästridning, ja alltså ponnyridning..
 
Min kuse. Han var en trevlig prick. Jag fick upp honom i galopp första gången jag någonsin suttit på en häst. Lär ju knappast ha sett sexigt ut med en hösäck på en ponny i galopp men kul var det!
 
Var tvungen att lägga in den här bilden då Metallica faktiskt tvättar den lille.
 
Hofis bidrog såklart med sovplats och skoj när jag var i Sthlm. Här är faktiskt han med och festar i Kalmar med mig, Nattis och hennes tjejpolare.
 
Årets Grindianer. Blev lika knäppt och sköj som vanligt. grindianerna är ett kapitel för sig så vi lämnar det till en obestämd framtid.
 
Jag avslutar Del 1 av bildäventyret med en klassisk badviksbild från ön Grinda. Att inte njuta av en sån kväll borde vara olagligt.
 
to be continued..