detlillaaventyret

Trädgården står i blomm!

Kategori: Allmänt









Om det nu bara kunde sluta blåsa så man kan få sitta ute o njuta också!

Stockholm

Kategori: Allmänt

Efter 4 månader i Kalmar tog vi oss äntligen hem en sväng till stockholm, mini semester tänkte vi, men vad fel vi hade ;)
Dagarna har varit fyllda med aktiviteter och nu när vi kom tillbaka till kalmar så var vi helt slut. Men vi har haft det super trevligt å det va läääänge sen vi åt så god mat!!! Och framförallt vilken fantastisk blandning, hos anki o classe blev d traditionellt påskmat till förrätt, oxfile o potatisgratäng till varmrätt, pannacotta till efterrätt.
Hos Sussi blev det plockmat, alltifrån räkor, revben till sill o Ben & Jerrys Muffin. Hos Igor o Nina blev det grillat i alla dess former och till Pontus stora glädje Kronärtskockor. Hos Thomas blev det anka med potatis o sallad.. Och tårta såklart! De tre första dagarna orkade vi även konsumera alkohol i alla dess former.. Söndagen var våra kroppar ganska lessna.. Nu ska vi vara nyktra till midsommar (får väl se om det nu håller)

Bildregn:



Efter ett besök hos farbror doktorn tog mamma o jag oss en prommis på djurgården under torsdagen. Jag trodde doktorn skulle få amputera bort min tå men det visade sig bara att det va en liktorn.. Bara lite pinsamt sådär..



Vi såg massa hägrar ute på djurgården..



Å så gick vi en kärleksstig på säkert hela 150 m ;)



Upptäckte att fåglarna vi sett i trädet inte var storkar utan hägrar dådå ;)



Lillfisen blir som vanligt bortskämd



Ben & Jerrys muffinsar.. Inte så goda som man skulle kunna tro tyvärr..



Passade på att jobba lite medans jag var hemma.. Ett pass på Betsys i Hallen.. Suktad till max, inte bra för beach 2011 formen



Ett "knack ägg" Det ser inte så stort ut på bilden men det va det.. Det vägde över 1 kg.. Du "knackar" på skalet som e gjort av choklad, så bryter du bort bitar o inne i ägget ligger massa lösa praliner.. Mmmmm...



Måndagen innehöll ett besök i kyrkan för att kolla musikalen Hanna



Nina spela Maria Magdalena o skötte sig superb!

Värme

Kategori: Allmänt

Solen fortsätter skina o vi som har massa skolarbeten försöker njuta så gott vi kan på lunchrasterna



Zombie katten

Kategori: Allmänt

Pontus fortsätter att busa med katten.. frågan e om katten tycker att det är så kul ;)



Inlindad i massa toapapper



Pontus tyckte det såg ut som om att han hade halsringar, ser ni likheterna? ;)

Sommarvärme

Kategori: Allmänt

Vi har kanonväder här i Kalmar och det ska fortsätta här både måndag o tisdag :) Perfekt o ligga ute i trädgården o plugga (läs: jobba på brännan) :)







Lillfisen njuter i fulla drag, massa humlor/flugor/fjärilar o jaga men till slut blir det lite varmt o då blir det en tupplur på verandan..

Brödbagaren

Kategori: Allmänt



Bondbröd, proffsigt värre



Pontus gjorde lyxiga mackor med gårdagens rester till lunch (kyckling o fetaost)

Lab

Kategori: Allmänt

Denna vecka har vi fått labba för första gången.. Vi har fått kolla på bakterier..

Första uppgiften bestod i att testa hur mkt bakterier vi har på fingrarna. Vi tog tummen som exempel.. i första "rutan" ser ni hur mkt bakterier man har på en "vanlig" tumme utan o ha tvättat händer etc.. Nr 2 har vi tvättat händerna med vanlig tvål.. Nr 3 har vi spritat händerna.. Nr 4 besudlade vi tummarna igen- drog dem genom håret, kliade sig på kroppen o klappade kompisen på axeln, vilket ledde till samma resultat som på ruta 1.. Blää
 


Alla "prickar" är bakterier.. Som ni ser är ruta tre nästan tom, så ska man vara ren så e d sprit som gäller ;)



Vi ser ju onekligen väldigt seriösa ut i våra labrockar.. Cissi o Sophie disskuterar våra resultat



Vi fick ta prover i olika rum (toa, matsal, vetillationsystem mm) för o se vad som fanns där. Men sen fick vi också ta ett prov där vi fick "gnida" ett föremål mot burken (ex ett dörrhandtag, penna, kaffeautomat knapp etc) Vi tog en så kallad "ren" gaffel från matsalen... Ni ser de vita fläckarna i vår skål.. Kolonier med bakterier.. Tankarna kring att sluta äta ute på offentliga restauranger har börjat disskuteras..



Jag sitter o kollar på baketerie odlingar o försöker luska ut vilka slags kolonier det är :) Funkar inte sjuksyrra för mig så kan jag ju alltid börja jobba på lab istället ;)

Nya träningsskor

Kategori: Allmänt



Linslusen skulle såklart vara med på fotot.

Godkänd

Kategori: Allmänt

Wiihi! Jag klarade min första tenta :) Så nu kan jag äntligen lämna det bakom mig o fokusera på mina andra två kurser! Igår började en ny kurs "I patientens o familjens värld" som jag läser parallellt med anatomi och fysiologi.

Denna vecka ska vi börja läsa boken "Ro utan åror" som handlar om tv-profilen Ulla-Carin Lindquist som blev diagnostiserad med ALS, en obotbar sjukdom som snabbt leder till döden. Vi ska dessutom se filmen "I taket lyser stjärnorna"  som handlar om en 14 årig tjej vars mamma är döende i cancer. Väldigt munter vecka alltså!

Något för gammelmormor?

Kategori: Allmänt



FIA med puss!

sol :)

Kategori: Allmänt





Lilla hunden

Kategori: Allmänt

En liten krabat här tror att han e en hund eller nått.. Han vill i alla fall vara kompis med dem. Det är tyvärr inte så populärt bland hundägarna här omkring. Men Metallica fattar inte piken utan han springer glatt efter hundarna medans ägarna har lite panik över att deras hundar ska märka att en katt joggar efter dem.
Men här förstod nog Bebis att han skulle vara lite försiktig, bakom en sten stod han o stirrade på de här bjässarna :)

Helgen :)

Kategori: Allmänt

Fick fin besök i helgen som var. Pontus syster med sambo tog bussen, bara det är beundransvärt (ca 6 tim utan pause), o stannade över helgen. Fredagen var lugn  o under lördagen körde vi en liten rundvandring, killarna tog rundvandringen på systembolaget o city gross & tjejerna gjorde stan! Under kvällen kom Calle o Jessica (pontus klasskompisar) över o så grillade vi o drack vin :)



Massa kött..



Killarna ska ju såklart vara macho o stå ute o grilla medans tjejerna får stanna inne göra aioli, koka potatis o duka. Vi ägnade oss mest åt o dricka vin o snacka skit.. Precis som det ska vara! :)



Vid middagen fick bebis vara med ett tag



Kramkalas! (Mattias o Micki)



Calle o Jessica