detlillaaventyret

Kom igen då sommaren!

Kategori: Allmänt



Efter några dagar med dålig väder kom solen äntligen tillbaka :)



Tyvärr blåser det en hel del i den här staden så ska man skriva mycket kan man inte alltid sitta ute då allt blåser iväg. Men som ni ser är det hårt tenta plugg som gäller inför fredag, sista sjukdomstentan (om jag nu klarar den dvs)



På morgonprommisarna ligger dimman tät, även om det nu inte syns på bilden!



Blekfisarna har tagit sig ut ihopp om o få lite färg ;)

Läkemedelsberäkning

Kategori: Allmänt

Det blir lite snålt med bloggning, dels för att det helt ärligt inte händer så mycket. Jag pluggar mest ;)



Efter att i veckorna nu läst om det "Metabola syndromet" och också för att det är så mysigt så har jag försökt ta lite morgon promenader, denna vecka blev det dock bara tre dagar för att det har regnat.. Och jovisst, "det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder".. men när det regnar säger stockholmaren i mig att jag får stanna inne...



Mr Strawberry vill vara med när jag pluggar



Igår, sådär dagen innan min omtenta på läkemedelsberäkningen, så bakade jag, Lisa o Lina bullar. Att råplugga dagen innan tentan ger mig bara ångest och ökar min nervositet, så därför fokuseras det på o göra roliga saker!



Enligt receptet skulle det bli 55 bullar, vi kom upp i 87 bullar och dessa två jätte längder! Mmmmuuuums! Både Lisa o Lina fick med sig en påse hem, jag frös in tre påsar plus en längd, en påse tog jag med till mina tenta kamrater och resterande bullar fick åka hem till Anna som var sjuk!



Och så var tentan idag då.. Usch vad nervös jag var! Eftersom jag var så klantig på förra tentan o slarvade så var jag rädd att jag skulle göra det igen! Men så satte jag alla rätt, såååååå lättad! Nu blir det fokus på sista sjukdomstentan på fredag. Och förresten så satte jag förra tentan, dvs den jag skrev samma helg som förra läkemedelsberäkningen, halleluja!



Firade hemma med att äta köttbullesallad o tittade på Unga läkare. Efter det åt jag hallon/blåbärspaj och tittade på skönhetbubblan, har du inte sett den å gör det (på svtplay). Nu blir det till o varva ned idag för o ta nya friska tag till pluggandet imorgon :)

Uppehåll

Kategori: Allmänt

Råkat bli ett litet blogg uppehåll sådär, blev lite mycket o göra :)



Helgen innan påsk kom Anki o Classe ned o hälsa på. (Pontus mamma o sambo). De bjöds på god mat o desto trevligare sällskap, väl behövligt :)



Bebis o Elvis ute i solen, jagade en and familj tillsammans, det tar sig :) I sommar går inga möss säkra ute på Grinda!



Bebis skrämde oss ordentligt när han en kväll bara beslöt sig för att inte komma tillbaka, hemskaste dryga dygnet på länge. Men när vi kom hem från restaurang besöket med anki o classe så stod han där i trädgården som om inget hade hänt. In o käka sen ville han bara ut igen.. Sen dess har han varit himla kärleksfull mot oss :)



Packade ihop oss o tog en tripp till stockholm över påsk!



Jam-orkestern tog sig ton, när vi äntligen fått Bebis att "hantera" bilresorna så fick vi Elvis och han är extrem.. "Dödsrullningar", skrik och rymningar ur buren.. Bilresor kommer inte bli en höjdare framöver...



Väl hemma hos mamma fann sig Elvis snabbt sig tillrätta. Mamma har döpt om honom till Mr Strawberry :)



Skärtorsdagen, middag hemma hos lillebror, bruschetta (m hemmagjort bröd!), persiljejärpar och chokladkaka. Lillebror kan han med :)



Lite jobb han jag klämma in också, såklart på Betsy!



Efter en shoppingtur tog mamma med mig till sky bar, mangomojito, blåbärsmojito och "vanlig" mojito.. Mmmm..



Elvis lekte i Bebis tunnel o satte sig tillrätta framför tv



Det omöjliga hände, en av kvällarna så fick lille Elvis sova i sängen med mig o Bebis. I vanliga fall blir han bort jagad av Bebis men denna gång fick han stanna :)