detlillaaventyret

Stavgång :)

Kategori: Allmänt

 
I början av veckan fortsatte vi att lära oss samtliga moment vi kan använda oss av på hälsomottagningen. Stavgång (som ni ser ovan), handmassage, avslappning och konditionstest... Idag hade jag mitt första motiverande samtal, det gick INTE så bra, men som lärarna sa, jag är inte där för att jag redan är bra på motiverande samtal utan för att jag ska bli bra.. Så.. jag får nöja mig med dagens första försök, det kan ju bara bli bättre :)

Helgen som var..

Kategori:



Total avslappning. För både mig o kattsingarna. Lugn helg :)




Söndagen lyxade vi till det o åt hotellfrukost. Yoghurt med bär o nötter, smörgåsar med alla möjliga pålägg, frukt o brie, pannkakor och slutligen som ni ser på bilden ovan efterrätt. Jag var mätt ända till middagen ;)




Bakade vaniljkakor med vitchoklad till klassen, eller den lilla del av klassen som jag e på hälsomottagningen med :)

Motiverande samtal

Kategori: Allmänt

Idag hade vi vår första föreläsning i motiverande samtal. Metoden, MI, är förändringsinriktad, klientcentrerad men med styrande samtalsmetodik. Den används främst på livsstilsområden. Metoden bygger på stor respekt för klientens autonomi.
 
Vi gick lite smått igenom hur modellen ser ut och hur vi ska prata, bara massa jobbiga frågor såsom "vad är hälsa för dig?", "hur motiverad är du att sluta röka?", "vilken strategi ska du använda dig av?".. Blabla bla... 3 timmars föreläsning cirkus sen efter lunch fick vi öva på varandra inför gruppen, mmm.. Pinsamt men väldigt lärorikt, blir ju säkert helt annorlunda när man har en riktig besökare framför sig. Just nu känner jag mig ganska fånig och det är svårt att veta vad man ska fråga. Men de säger ju att vi kommer utvecklas enormt i teknik efter de här veckorna så jag får väl lita på det :)
 
 
 
 

Hälsomottagning

Kategori:



Denna vecka startade en ny kurs som heter "rörelse mot hälsa". Den startas med 2 veckors intro där vi har föreläsningar om bl a rummets betydelse, kost och motiverande samtal. Därefter kommer vi i ca 3 veckor ta emot besökare som vill kontrollera sin hälsa genom bl a blodtryck, urinprov, fett o konditionsmätning. Efter diverse prover ska jag hålla ett motiverande samtal med dessa. Det kan bli jätte spännande det här :)

2 år

Kategori:



Skulle registrera mig på min nya kurs jag läser nu och kollade för skojs skull över några av de kurser jag läst hitills.. Det var en del ;)

Tänka sig, nu har jag snart pluggat här i 2 år... Bara 1 kvar o sen e jag "klar" *ihhh* spännande! :)

Lördags

Kategori:



Såhär kul hade vi i lördags. I söndags var det inte lika kul... Känner mig fortfarande trött, jag börjar väl bli gammal ;)

Skönt o vara hemma igen

Kategori:



Den stora katten har gosat hela natten och nu under dagen passar den lille på o få lite gos han med :)

Det är bara i v-vik...

Kategori:


.. det inte finns någon arla mjölk, har druckit "småländsk mjölk", troligen ingen skillnad men det e ju en principsak ;)



... man får vänta i 10 min för ett tåg fyllt med trädstammar ska passera..



... man kan handla gott o färskt godis för bara 5:90 hg! 3 kg köpte jag till psykpersonalen som avskedspresent imorgon :)

snart över

Kategori:



Nu är det inte många dagar kvar här i västervik. Torsdag är min sista dag!
Psyk har verkligen varit jätte intressant och helt klart nått jag kan tänka mig o jobba med. Dock tror jag att jag måste jobba på sjukhus först så jag får lite rutin på alla medicinska rutiner. Inte särskilt ofta man sätter en kateter exempelvis på psyk. Men men vi får väl se, 1 år kvar på utbildningen, hinner nog ändra mig fler gånger ;)

Nov. 13, 2012

Kategori:

Snart över...

Kategori:



Mr Strawberry

Kategori:



Han har en ganska skön stil i alla fall :)