detlillaaventyret

Första helgen i Kalmar

Kategori: Allmänt

Vår första heldag i Kalmar. Efter en liten sovmorgon så beslöt vi oss för att göra stan. Våra mål var.. Ikea-kolla efter ett stort skrivbord där båda våra datorer skulle få plats och som även kunde ge lite studieutrymme.. Billigt skulle det helst också vara!

New Yorker-byta storlek på pontus jeans han fick i julklapp.

Bokhandel-köpa några block, pennor o pärmar

Ängö livs- mer för att lokalisera vart den var o handla mjölk, smör o bröd.

 Vi skippade frukost för att åka till ikea på en gång o äta där.. snabbkoll på skrivborden, kom fram till att det billigaste kostade 790 kr som var stort nog för oss. Beslöt oss för att tänka på saken över en bit mat o efterrätt.

Efter köttbullar med potatis å lingon, kyckling med pommes å bea, en cheescake å en daimtårta (bitar inte hela tårtor) så kom vi fram till att ok, vi shoppar skrivbordet. En investering för våra framtida studier!



 Vidare in till stan där vi insåg att vi inte har någon aning om vart nått ligger.. Vi parkerar bilen å ska betala för ca 2 timmar. Nathalie trycker vant på ”10 kr knappen” på p-automaten o inser att man då får stå i ett dygn=billigt att parkera i Kalmar uppenbarligen. Och så går vi iväg på äventyr. Hittar ganska snabbt ett köpcentrum som heter Baronen där New Yorker ligger, helt på egen hand hittar vi dit!, byter jeans. Hittar även ett claes ohlsson där vi köper skolmaterial..

Detta är vad som erbjuds på lilla Ängö...

 Tillbaka till bilen för att ta oss till ängö livs. Hittar dit och det är nog den minsta affär jag någonsin sett.. Jag vet inte ens vad man ska jämföra med.. Litet å dyrt är hursomhelst vad det är.. Beslutar oss för att enbart handla mjölk där i fortsättningen. När jag vill betala med kort o pontus inte förstår hur man får loss en plastpåse från ”plastpås-hållaren” tittar de konstigt på oss o ger varandra menade blickar... ”turister”...

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Det här ska bli kul att fortsätta och läsa = )) Lycka till med studierna nu och krama bebis

    2011-01-22 | 13:50:06

Kommentera inlägget här: