detlillaaventyret

Veckan som gått :)

Kategori: Allmänt



Tentaplugg ute i solen, hade tenta både fredag och lördag. Här är det lunch pause m Lisa o Pontus :)



Tentan på fredagen kändes bra, får resultatet om ca 3 veckor. Tentan på lördagen gick tyvärr inte så bra, läkemedelsberäkningen, hade 8 rätt av 10 möjliga och måste ha 9/10 minst första gången, sen är det 10/10 som gäller. Men men, bara slarvfel så nästa gång sätter jag den :)



Bebis o Elvis börjar äntligen komma överens igen. Ute busar de för fullt :)



På fredagen fick vi besök av Pontus pappa Igor o hans fru Nina. De stannade över helgen :)



Fredagen blev relativt lugn för Nathalie o Pontus men på lördagen festade vi till det. Nina lagade god mat och vi drack vin! 



Lika som bär, Pontus o Igor.



På söndagen firades våffeldagen hemma hos Anna, efter tre våfflor var mådde alla såååå illa, soffläge någon timme med massa skitsnack behövdes för o ladda om inför nya kursen som började direkt på måndag.



Plugg motivationen har lite svårt att infinna sig för oss allihopa nu så belöning är A och O. I tisdags passade vi på o grilla i sann sommaranda, fläskkotletter med aioli och grillad potatis. Anna hade dessutom bakat en banan o chokladkaka.. sluuurp sa det!



Vi har hittat en supermysig grönsaksbutik som känns lite saluhalls aktig, priserna är fortfarande låga och vi har vidgat våra vyer med bland annat sparris, jordärtskocka och palsternacka :)

19/3

Kategori: Allmänt



Det där med att våren skulle vara på gång fick jag snabbt äta upp. Snö och storm var det imorse.. härligt... Men vid lunch hade det bytts ut till sol och blå himmel, dock fortfarande storm :)



Tenta både fredag och lördag så det e plugg a la carte nu... Både pontus o jag har ont i halsen, vilket passar strååålande när vi ska ha besök både denna helg och nästa, försvinn förkylning försvinn! Därav C-vit bomben med apelsin o kiwi m lite yoghurt på bordet, lite belöning i allt!



Den lille har lagt beslag på min stol så man får snällt sitta brevid på den andra stolen ;)

Vecka 11

Kategori: Allmänt

Så har ännu en vecka passerat.. Vart tar tiden vägen?! Redan slutet av mars...



Trädgården fortsätter att blomma, i veckan var det så varmt och vindstilla att folk gick runt i bara t-shirt, låt det fortsätta såhär, inga mera snö!



I torsdags gjordes en riktig utmaning, jag var på obduktion. Efter att ha anmält mig ca sådär 4 gånger utan framgång så blev det "äntligen" av. Väldigt intressant, fick ett helt nytt perspektiv på hur organen samverkar i kroppen. Spontant undrar man ju hur allt får plats i kroppen. Minst trevligt var tömningen av maginnehållet, men i övrigt var det inte så farligt.. 



Bebis har varit mindre trevlig mot den lille de senaste dagarna och den lille har ylat o kissat omkring, kastreringsdags... När vi tog honom från djurhemmet skulle han vara kastrerad men de hittade bara en kula så vi skulle vänta tills den andre "föll ned". Nu verkade så vara fallet så Pontus lämnade in honom, dock hade inte kulan fallit ned utan de öppnade upp honom via magen och tog ut den. Lill stackaren fick en strut på sig då han har några stygn på magen. Om 10 dagar ska stygnen bort.



I början av veckan tog vi ut kissarna på en gemensam prommis/lekstund. Pontus härjade omkring o tog massa fina kort :)




En stilig Bebis

Helgen i bilder

Kategori: Allmänt



Fredagen började med middag hemma hos Anna



Hemmagjorda hamburgare, mmmm...



Pontus cyklade hem o Nathalie o Anna cykla till Malin för o plugga lite, ambitiöst för en fredag kväll tycker jag ;) I malins port satt den här lappen



Så vi tog hissen o blev såklart överlyckliga över alla fina ballongen ;)



Lördagen tillbringade Nathalie o Anna först på stan för o hitta en skinnjacka till Anna, det gick inte så bra. Men vi kom hem med annat :)
På kvällen tog vi en liten fördrink innan vi mötte upp Lisa, Lina o Isabel i stan



Middag på Larm för o fira våra klarade tentor :)



Ett glas för mycket på O´learys för att sedan dansa på The Sign, en bra kväll :)



Efter att ha varit ute med katterna under söndag morgon så väntade lång frukost, nybakade scones o film. Myys

Tentor

Kategori: Allmänt

Jag har ju glömt berätta det men fick tillbaka min omtenta i måndags och blev Godkänd, så sköönt, slippa skriva om uppsatsen. Min första omtenta, check! Behöver inte bli fler av dem :)
Men idag var det ju ändå det bästa, fick tillbaka människans sjukdomar 1 tentan, och jag klarade den med!!! IIIHHH, jag höll på å börja gråta inne hos läraren när jag fick den. Nu är det bara o fokusera på människans sjukdomar 2 och läkemedelsberäkning, tenta den 23 och 24 mars. Ikväll blir det tacos för o fira! :)



Makeover 2

Kategori: Allmänt

Före bilder finns ju i inlägget under :)





Jag älskar färgen!! Liiite ångest över att det blev så kort, klippte av 2 dm.. men det var så galet slitet, det växer snart ut igen :)

Lördag

Kategori: Allmänt



Riktigt vår väder här i Kalmar så Anna drog med Nathalie o Lisa ut på prommis med korvgrillning, varmchoklad och kaka :)



Nathalie o Lisa



Tur att vi hade vår hajkledare Anna med oss :)



På kvällen skulle vi käka middag ihop också. Pontus o Nathalie skulle bara inhandla lite små detaljer inför kvällen och skulle ta en snabbvända till City Gross.. Tror ni bilen startade, nej inte det...
Någon som vet en billig verkstad i Kalmar?

Snart så

Kategori: Allmänt



Snart så är de nog bästisar ;)

Extreme Makeover

Kategori: Allmänt

På en bakgata i Kalmar kund eman klippa sig för 200 kr.. Pontus slog till ;)