detlillaaventyret

Bilder på lägenheten

Kategori: Allmänt

Ok jag lovade ju bilder på lägenheten jag fått låna under sommaren så här kommer några. Och ja, det är lite stökigt än men jag har inte haft tid eller ork o städa. Städningen ligger inte särskilt högt på priolistan ;)



Ok, här står jag i "hallen" och det ni ser är hela lägenheten förutom badrummet dådå. Till vänster har Lisa en stor byrå, sedan kommer ett fönster (men då hon bor på bottenplan, brevid porten o "rökrutan" så är fönstrena för det mesta stängda o persiennerna ned dragna). Matbord/databord..
Till höger ser ni sängen jag sover i och i fotändan av sängen ser ni "köket"



Bättre bild på säng och köket



Ja, köket dådå.. I vanliga fall kan man stänga luckorna så man inte behöver se köket.



Och här har ni badrummet :)

Tisdagsmys

Kategori: Allmänt

I tisdags var jag på Dermaschool o gjorde en "topp till tå" behandling. En helkroppsmassage i ca 1 timme, ansiktsbehandling och skalpmassage. Behandlingen pågick i 110 minuter och utfördes av elever på skolan och oouuj vad mör jag var efter det! Så himla skönt och min rygg behövde verkligen en massage.

Onsdags

Kategori: Allmänt

I onsdags träffades jag o Anna för o grilla tillsammans. Blev även rabarberpaj med vaniljglass o efter det ett glas rose på stan, mys!



Vi grillade ute i trädgården o sen tog vi upp maten på annas balkong.



Första kvällen på en uteservering, solen sken men som vanligt blåste det som in i.. Den här serveringen hade dock ganska smart satt upp glas runt om platserna så man satt som i ett litet vindskydd :)



Nedanför oss var det pardans, underhållning ;)

Sommarjobbet

Kategori: Allmänt

Förra veckan hade jag mina 4 sista introdagar o i måndags så började jag jobba "själv". Det har varit sååå kul, jag älskar verkligen jobbet. De som jobbar där är så himla trevliga, det är skön stämning och även fast det är väldigt mycket o göra nu så skrattar alla och har det bra. Nu har jag fått gå en utbildnings i BAS 90-30-90, liknade mycket vår utbildning från skolan men var ändå intressant.
Idag, onsdag, e det min enda lediga dag denna vecka. Sen kör jag hela veckan ut. Lite trist o missa midsommar på Grinda, har ju varit där de senaste åren, men samtidigt ska det bli kul o jobba. Lika bra o gå hårt ut på en gång så jag kommer in i arbetet ordentligt. Just nu är det mycket som blir "fel", går in i fel salar o kallar folk fel namn mm men snart blir det väl rutin på det hela.
Nee, nu ska jag fortsätta städa här i den lille lägenheten, det blir stökigt så himla fort här ;) Jag ska försöka fota lite så fort jag har fått det fint igen!



Hade ingen passande bild så jag googlade på sommar o då kom den här bilden upp. Den passade ju bra med tanke på hur många i min släkt som ääälskar Ernst ;)

Grinda

Kategori: Allmänt

Förra veckan var jag ledig fredag-söndag så jag passade på o åka hem till Stockholm en vända o hjälpa till o slå upp på Grinda. Vi hade en jätte fin dag på fredagen o hann med det mesta då, lördagen storregnade det så då åkte vi hem. Tur var väl de eftersom det regnade hela söndagen med.



Före bild, så här såg det ut när vi kom. Så har det stått hela vintern.



Efter ett tag så hade vi fått bort en del o pojkarna började sätta upp tältpinnarna. Tyvärr hann jag inte med någon efter bild, men Pontus får fixa det under midsommar :)

Introdag

Kategori: Allmänt

Så, då var första introdagen gjord o jag är heeelt slut. Så mycket som snurrar i huvudet. Men jag älskar det! Gått runt med världes jätte leende hela dagen. Många kände igen mig från praktiken i vintras o jag träffade min handledare som jag hade då med o.. Ja, helt fantastiskt... Satt o läste journaler om patienterna o kom på mig själv med att faktiskt förstå en del av grejerna som stod, kunde koppla vissa läkemedel till vissa sjukdomar osv, mycket som har hänt på ett halvår!



Behöll samma bild som jag hade innan, men nu står det undersköterska istället för student! Jag e stolt i alla fall ;)

Juni

Kategori: Allmänt

Sådärja, nu var termin 3 över! Och jag är sååå trött, tror det mesta kommer ikapp en nu, men ingen tid för lugn o ro än :)

Tentan på fredagen gick sådär, det blev lite tajt om tid men vi hoppas på det bästa. Lördagens tenta började ju inte förrän 14,30 så jag putsade fönstrena på huset innan. Efter tentan så var det bara o skynda hem o duscha o byta om för att ta sig hem till Anna på fördrink o middag, efter det så över till Lina för förfest med massa dryck, jordgubbar o brie!
Söndagen ville jag helst inte gör något alls men eftersom Anna hade lånat en bil över veckan o skulle åka hem till Halmstad med den samma kväll så hade jag inget val än o gå upp o flytta alla mina grejor hem till Lisa där jag bor nu över sommaren. Bilder kommer ;)

Så söndagen spenderades efter det i liggande position i Lisas soffa med en påse godis o lite nervositet inför måndagen då jag hade min introdag på sjukhuset. Introdagen gick fint, massa information men kul o se de "andra" som också ska jobbar där under sommaren. Idag, tisdag, har jag haft brandövning. Vi fick "släcka" en brinnande docka med brandfilt, prova o släcka lite bränder med olika slags brandsläckare samt ha en brandövning. Övningen gick ut på att vi delades i två grupper där ena halvan fick vara patienter o andra halvan sjukhuspersonal. Brandmannen fyllde ett hus med massa rök och sen fick vi "rädda" våra patienter. Jätte kul övning!!

Idag satsar jag på att försöka komma iordning i Lisas lägenhet för att sedan cykla över till huset o påbörja flyttstädningen. Det jobbigaste gjordes ju när Pontus var här förra helgen men jag ska röja upp det sista. Sen blir det nog till o sova över där o fortsätta städningen imorgon med, så att jag kan se det sista avsnittet av desperate housewifes.

Nu blev det en himla massa text o inga bilder, men så får det bli den här gången ;) Torsdag har jag min första introdag på sjukhuset, ska även fotograferas o få ett nytt passerkort där det står Undersköterska, ihhh, spännande!!