detlillaaventyret

Sista november

Kategori: Allmänt

Första veckan på nya praktiken.. Jag saknar sjukhuset..



Får det vara såhär fint väder i slutet av november?!



Från att ha gått runt o kännt mig "fin" i sjukhuskläder så går jag numera runt o ser ut som en skogsmulle.

Första advent

Kategori: Allmänt

Första advent spenderade Nathalie med Lisa. Var förbi saluhallen, tittade lite julskyltning och fikade :)



Ute på torget hade de en liten julmarknad där man fick klappa kaniner, getter o grisar



Utanför saluhallen fanns en bänk med värmeslingor ;)

Kurslitteratur

Kategori: Allmänt

Så var sista veckan gjord på praktiken. Så himla trist, vill hellre vara kvar där än o gå på en ny praktik :/  Men jag hade i alla fall en toppen sista dag o de verkar ha varit nöjda med mig med så nu e det bara o hoppas på att jag kan få till sommarjobb där :)

Känns lite avlägset att börja "skolan" igen, att gå tillbaka till o plugga non-stop men det några veckor kvar. Först har vi ju "jullov" för o sen starta igång med tenat den 4 januari och en tenta till den 11/1. Sen börjar en ny kurs den 16/1. Människans sjukdomar heter den kursen och ja... är det nu någon som skulle ha problem med o veta vad jag behöver i julklapp (lillebror) så följer här en härlig litteraturlista..

 

Simonsen, T. & Aarbakke, J.  Illustrerad farmakologi 1: Principer och tillämpningar. Stockholm: Natur och kultur, senaste upplagan. 362 kr

Simonsen, T. Aarbakke, J. & Hasselström, J. Illustrerad farmakologi 2: Sjukdomar och behandling.. Stockholm: Natur och kultur, senaste upplagan. 315 kr

Järhult, K. & Offenbartl, K. Kirurgiboken. Stockholm: Liber, senaste upplagan. 763 kr

Grefberg, N. & Johansson, LJ. (red) Medicinboken: vård av patienter med invärtes sjukdomar. Stockholm: Liber, senaste upplagan. 821 kr

Hokland, B. & Madsen, S. Klinisk kemi och fysiologi. Stockholm: Natur och kultur, senaste upplagan. 350 kr

BrehmerAndersson, E. Lund: Studentlitteratur, senaste upplagan. Allmän patologi introduktion. 327 kr


Kurslitteratur för nästan 3000 kr.. Mmm, det e precis vad man vill lägga sitt studiebidrag på.. Samtliga böcker finns o inhandlas på adlibris.se

Vuxenpoäng

Kategori: Allmänt

I söndags var vi på Kalmar läns museeum. Det var vi och alla barnfamiljer på museet.. Nu börjar vi bli gamla ;)



Pontus som spanar ned i kanonen

Bortskämd

Kategori: Allmänt

Någon som inte är lika glad för min praktik är lill fisen. När jag har varit någorlunda pigg (gått upp vid 05-05,30 tiden på morgonen eller om jag jobbat kväll så har jag varit hemma vid 22-22,30 tiden=inte mycket tid över till annat) så har jag försökt plugga lite vilket inte har varit poppis. Han är nog lite för bortskämd med massa uppmärksamhet, men han e ju så söt så det är svårt o låta bli ;)



Ligger på halva tangentbordet...



 Och sitter framför skärmen när jag försöker kolla på våra info filmer ;)

Praktiken

Kategori: Allmänt



Ojoj vad tiden går, nu har jag varit på praktiken i två veckor, en vecka kvar o sen blir det äldrevården i tre veckor. Jag vet inte ens vart jag ska börja o berätta. Allt känns SÅ rätt för mig, jag kan inte förstå alla konstiga jobb jag haft, att tanken aldrig slagit mig att det är det här jag borde jobba med.

Jag trodde jag skulle gråta i tre veckor men tror bara jag kommer gråta sista dagen när jag ska sluta praktisera där nästa vecka. Alla har varit så snälla o hjälpsamma, inte bara sjuksystrarna utan undersköterskorna, läkarna ja alla på avdelningen. Jag har lärt mig såå mycket. Vilket gäng det e som jobbar där, märks så väl att de trivs på jobbet. Min handledare är en riktig pärla, han förklarar allt lugnt och är väldigt rak och framåt i vad han tycker o tänker vilket gör allt så mycket lättare. I veckan blev jag erbjuden att sommarjobba där till sommaren och nu kretsar tankarna kring hur jag skulle kunna lösa det.

Och såklart har jag ändrat mig nu. Jag visste det nästan själv. Nu vill jag nog inte längre jobba på ungdomsmottagning utan inom palliativ medicin.. Om man hamnar med ett sånt här fantastiskt arbetsteam dvs..

HLR & Luftvägsstopp

Kategori: Allmänt



Glömt bort o visa vad vi fick i skolan innan vi gick på praktik :)

Praktiken

Kategori: Allmänt



Första dagen på praktiken och jag har mått illa heeela helgen.. Dagen innan drömde jag såklart tusen mardrömmar om allt som kunde gå "fel" (försova mig, åka vilse etc..) Men allt gick såklart prima, vaknade i tid, gick toppen bra o cykla dit o jag hittade rätt o var en halvtimme för tidig...



Vi var 6 st elerver från klassen som skulle vara på avdelningen, men två st på vardera plan. Första dagen var det "bara" intro och det hade vi tillsammans.



Fullspäckat schema :) Jag tror dock att det här kommer bli jätte kul! De tog emot oss jätte bra, ingen aning om hur många vi hälsade på. Alla läkare, kontorsmänniskor, sjuksyrror, undersköterskor ALLA hälsade o hoppades att man skulle trivas. Min handledare verkar riktigt trevlig o har humor så det kommer bli avslappnat o bra... Mjuk startar denna vecka med två dagar :)

Julgran

Kategori: Allmänt



Såg att Indiska hade ett förslag på en annorlunda julgran :)

Lördags

Kategori: Allmänt



Nattis, Pontus o Calle tog sig till kyrkogården i lördags. Mysigt o titta på alla tända ljus..

Djuret

Kategori: Allmänt



Sitter upp på ett av skåpen här hemma o stirrar :)



När vi kom hem från stockholm var det en lycklig katt som sprang ut. Första vändan var han borta i flera timmar innan han kom hem igen o åt lite mat. Nu börjar han återgå till sina vanliga rutiner o e bara ute nån timme.
Nu när man lägger sig framför tv där vid nio snåret kommer han gärna o håller en sällskap vid fotändan :)

Bowlingfesten

Kategori: Allmänt


Här är några bilder från den berömda bowlingfesten :)



Pontus bowlinglag



Under bowlingen



Taco buffe

Stockholm

Kategori: Allmänt

Bowlingfesten är ett återkommande event som sker varje år. Pontus bjuder in sina vänner som i sin tur får ta sig sina vänner o så har vi en kul kväll på Lidingös bowlinghall med bowling, taco buffe, skitsnack o karaoke :)
Bilder från festen kommer senare!



Påväg upp till stockholm. Middagspause någonstans :)



Lille Bebisen fann sig snabbt tillrätta hos mammsen



Under lördagen kom pappa på middag hemma hos mamma. Bebis fick vila i gästrummet medans hunden Bertil var på besök.



Vi gillar hur han ligger ned o vilar ;)



Under söndagen tog Anna o jag oss en prommis ute på lidingö



Påvägen ned till Kalmar så stannade vi vid ett toppen mysigt ställe som heter Tindered lantkök. Toppen god mat!